Ijburg Living Garden

kasten van huizen

Woonhuizen op IJburg

Geïnspireerd door het succesvolle voorbeeld van Borneo Sporenburg is er op het Steigereiland op IJburg een aantal kavels aangewezen voor individueel particulier opdrachtgeverschap. Het gaat om aaneengesloten straatwanden die zijn opgedeeld in kavels van elk 6m breed.Voor twee families met kinderen zijn twee nagenoeg identieke huizen ontworpen en uitgevoerd in een vierlaagse massiefhoutconstructie. Kenmerkend voor het ontwerp is de split level doorsnede waardoor de straatkant van het huis wordt onderverdeeld in vier bouwlagen en de tuinkant in drie bouwlagen.

locatie: Amsterdam IJburg, Steigereiland
ontwerp: 2004-2005
uitvoering: 2006-2006
opdrachtgever: Familie SdF
constructeur: Pieters Bouwtechniek
aannemer: Jasper Kerkhofs met Christian Dörschug, Aichach
Ijburg Living

Voor twee families met kinderen hebben we twee nagenoeg identieke huizen ontworpen en uitgevoerd in een vierlaagse massiefhoutconstructie. Kenmerkend voor het ontwerp is de split-level doorsnede waardoor de straatkant van het huis wordt onderverdeeld in vier bouwlagen en de tuinkant in drie bouwlagen.

Ijburg Diningroom

De huizen zijn gerealiseerd binnen een extreem beperkt budget. Door de hoogteverschillen en het bijzondere materiaalgebruik heeft iedere kamer haar eigen karakter en proportie gekregen. In beide huizen wordt wonen en werken met elkaar gecombineerd. Naast de slaap- en kinderkamers zijn er in elk huis op de eerste en derde verdieping twee bijzondere werkruimten voorzien. De gehele begane grond zal worden gebruikt als woonverdieping met een verhoogt woongedeelte en een open keuken.

Ijburg Diningroom2
Ijburg Plans
Ijburg Doorsnede
Ijburg Clt Night
Ijburg Clt
Ijburg Studio
Ijburg Studio Mezzanine

Om budgettaire reden zijn de afwerkingen binnen en buiten zeer sober maar bieden, letterlijk en figuurlijk, ruimte voor de creatieve inbreng van de bewoners. Als gevolg zijn de badkamers in één van de huizen voorzien van zelfgeschilderde tegels en is de plint aan buitenkant versierd met kleurrijk, eveneens zelfgemaakt mozaïek.

Ijburg Bedroom
Ijburg Bedroom2
Ijburg Gevel