Strijp Model Chess

schaken in Eindhoven

tijdelijk winkelcentrum met duurzame toekomst

Het gebied Strijp S, een breed stuk grond tussen twee kolossale voormalige industriële gebouwen zal in de toekomst worden ontwikkeld tot een bijzonder, gevarieerd woon- en winkelgebied. Het stedenbouwkundig masterplan voorziet vierkante bouwvelden met kleinschalige, kashbah-achtige bebouwing. Ondergronds bevinden zich een of meerdere grote parkeergarages.

status: Project, studie
locatie: Strijp S, Eindhoven
opdrachtgever: Woningcorporatie Trudo
ontwerp: 2010
Strijp Situ 1000 1
Strijp Chess Game

Woningbouwcorporatie Trudo vroeg aan ons erover na te denken hoe men op korte termijn kon starten met een tijdelijke ontwikkeling om het gebied alvast voor te bereiden op de toekomstige plannen. Men dacht aan verschillende tijdelijke winkels voor design en design-gerelateerde producten. 

Strijp Floorplan Serie 1
Strijp Floorplan Serie 2
Strijp Floorplan Serie 3
Strijp Floorplan Serie 4
Strijp Floorplan Serie 5
Strijp Floorplan Serie 7
Strijp Floorplan Serie 6
Strijp Floorplan Serie 10
Strijp Floorplan Serie 9
Strijp Floorplan Serie 8
Strijp Model Bw

De gebouwen die we voorstellen zijn geïnspireerd op ons project De Kamers. Het zijn ruwe, stoere, houten volumes die aan en op elkaar zijn gestapeld. De volumes zijn geconstrueerd uit kruisgewijs verlijmde massiefhouten panelen. Door de specifieke lijmtechniek is het materiaal water- en vorstbestendig en kan zonder binnen- en buitenafwerking worden toegepast. De Oostenrijkse producent van de panelen gaat daarmee een belangrijke stap verder in de ontwikkeling van de massiefhouttechnologie

Binderholz Bausysteme Cross Laminated Timber Plant Germany Papnews

watervast verlijmd massiefhout

Strijp Floorplan Serie 8

In een eerste fase worden de houten volumes gebruikt als ateliers en/ of winkelruimten.

Strijp Floorplan Serie 10

In een tweede fase kan de enclave verder worden verdicht en kunnen de volumes worden ingericht als woningen met patio's en dakterrassen.

Strijp Model Serie 1
Strijp Model Serie 2
Strijp Model Serie 3
Strijp Model Serie 4
Strijp Model Serie 5
Strijp Model Serie 6

Ons voorstel is een poging om bij deze tijdelijke ontwikkeling duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit met elkaar te combineren- op zich tegengestelde begrippen als het gaat om tijdelijkheid, de bijbehorende lage budgetten en een even onvermijdelijke korte afschrijvingsduur. We stellen daarom gebouwen voor die even groot, stevig en mooi zijn als permanente gebouwen. Het enige beslissende verschil is dat ze niet afgewerkt zijn, noch aan de binnenkant noch aan de buitenkant en toch bewoon- en bruikbaar zijn.

Als 'ruwbouw' van een toekomstige ontwikkeling voldoen de gebouwen aan alle technische (isolatie-)eisen die men aan tijdelijke gebouwen stelt. In de toekomst kunnen ze op verschillende manieren worden bekleed en hergebruikt. Binnenin zijn er geen concessies gedaan aan het tijdelijk karakter van het project: het zijn heldere, ruime, hoge ruimten met bijzonder daglicht en inspirerende texturen.

Strijp Sections

sections

Strijp In 1
Strijp In 3
Strijp In 2

Ons voorstel is een poging om bij deze tijdelijke ontwikkeling duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit met elkaar te combineren

Strijp Wood Model