Goeree 13361 53

ontwerpen bouwen wonen

huizen voor particulieren

Huizen voor particuliere opdrachtgevers nemen een belangrijke en dierbare plaats in ons werk. Sinds de oprichting van ons bureau werken we regelmatig en met veel voldoening aan uiteenlopende private opdrachten. We hebben recreatiehuisjes op een bungalowpark gebouwd, een buitenhuis voor twintig personen, familiehuizen, een kunstenaarsstudio, experimentele woningen of een statige villa in een buitenwijk. Onze huizen staan in de stad en erbuiten, zijn tijdelijk en permanent, nieuw of oud, groot of (zeer) klein en verschillen evenzeer als hun bewoners.  

Parasite Las Palmas: experimentele woning 2001
Huis No 19: experimenteel kunstenaarsverblijf
Huis Lyon: duurzaam prefab-huis voor jong gezin
Huizen IJburg: gezinshuizen in uitbreidingswijk voor extreem laag budget
Villa Rieteiland: woon-werk-patiovilla
Huis Heiloo: houten familiehuis voor groot gezin
Villa Nesselande: bakstenen patiovilla in uitbreidingswijk bij Rotterdam
Buitenhuis Goeree: vakantie- en weekendverblijf voor groot gezin en vele gasten 2013
Huis Uitdam: vrijstaand dorpshuis in beschermd dorpsgezicht 2013
Huizen Oosterwold: duurzame schuurwoningen bij Almere 2017
Atelierwoning Leonidasterrein: duurzame woon-werkwoning in zelfbouw in Rotterdam
Lyon 1 Head

Huis in Lyon, het eerste woonhuis dat we voor particulieren hebben gebouwd, na de experimentele projecten Parasite Las Palmas en Huis No 19 in 2005. De belangrijkste ontwerpuitgangspunten van dit huis en de erop volgende projecten zijn beschreven in de teksten 'wonen' en huiselijkheid ontwerpen' geschreven door Mechthild Stuhlmacher. Onze werkwijze is tevens nauwkeurig beschreven door Elsbeth Ronner in haar essay 'decorum en onregelmatigheid'. Deze teksten zijn elders op deze website gepubliceerd.

Sinds enkele jaren zijn bezig met het bouwen ons eigen huis dat ons een schat aan ervaringen oplevert hoe het wel en hoe het niet moet. Ook deze persoonlijke ervaring zetten we graag in als we het overleg- en ontwerptraject ingaan met onze opdrachtgevers.

We luisteren met geduld en belangstelling naar uw wensen en vertalen wilde en tamme dromen in bruikbare, robuuste, ruimtelijke en huiselijke woningen. We werken heel graag met hout voor constructie en afwerking maar kunnen ook met vele andere, liefst natuurlijke materialen uit de voeten.

Volmarijnstraat Uitzicht Met Zonnenhoed

blik vanaf het dakterras op het eigen huis in Rotterdam West

Egelshoek Living Room 1

woonkamer recreatiewoning Egelshoek

Egelshoek Side Elevation

zuidgevel recreatiewoning Egelshoek

We weten wat het betekent met de middelen te moeten woekeren en zien de verantwoordelijke omgang met de (vaak beperkte) budgetten van onze opdrachtgevers als een van onze belangrijkste taken. Tegelijkertijd hebben we voldoende ervaring om geen beloftes te doen die wij of onze aannemers niet waar kunnen maken.

Nesselande Interior Dining Room

doorkijk tussen woonkamer en trappenhuis in het huis in Nesselande

Goeree Fireplace

Onderstaande teksten, referenties en projectbeschrijvingen geven een goed beeld van onze expertise, werkwijze en ambities. Als u nieuwsgierig bent geworden en uw bouwplannen met ons wilt bespreken maken we er graag tijd voor. Een eerste gesprek met ons is altijd volledig vrijblijvend. Belt of mailt u gerust voor een afspraak!

Goeree Dining Room

eetruimte huis Goeree

Goeree Detail

detail voorgevel huis Goeree

de opdrachtgevers van het huis in Uitdam, ongeveer drie maanden na de verhuizing:

‘In de auto terug na de allereerste bespreking van het schetsontwerp van ons toekomstige huis keken wij elkaar verbaasd aan: "Er is eigenlijk niet veel op aan te merken hè?" Zo precies had Rien Korteknie al onze vragen in het 'programma van eisen' beantwoord dat er van af dat moment alleen nog maar op detail niveau over gesproken is. Maar dat dan ook wel heel vaak en veel. 

Wij zijn onder de indruk van de serieuze, niet ego-tripperige aandacht die wij van begin tot einde hebben gekregen. Voor ontwerpvragen maar ook als het saaie en technisch moeilijke berekeningen betrof: altijd rustig en to the point. Waar nodig met vergaderingen op de bouw en met honderden mails en telefoongesprekken.

Het resultaat past ons als een jas. Onze vraag was een modern maar niet schreeuwerig houten huis te maken, ruim, licht en hoog. Het huis is vrolijk en rustgevend, passend in het dorp en de omgeving met optimale ruimte voor het uitzicht en lange zichtlijnen binnen. Monumentaal zonder dikdoenerij. Vol met niet zichtbare duurzame installaties en mega geisoleerd. Met slimmigheden als hoge plafonds waar een verplichte goothoogte op 2,50 meter ligt. Wij hebben precies gekregen wat we bedoelden en ontzettend veel meer.’

SD + MM, juni 2013 

Uitdam 24 Laundry

uitzicht over de dijk naar het IJsselmeer vanaf de huis in Uitdam