Heiloo Back Garden Flags

houten familiepaleis

huis T in Heiloo

Op een ruime kavel aan de rand van Heiloo is een verouderd woonhuis vervangen door een familiehuis voor een groot gezin. Hier wonen meerdere generaties op informele en steeds veranderende manier samen onder één dak. 

locatie: Heiloo
ontwerp: 2008-2009
uitvoering: 2009-2010
opdrachtgever: Familie P-T
constructeur: Pieters Bouwtechniek
aannemer: Christian Dörschung
fotografie: Moritz Bernoully
Heiloo Implanting

inplanting

Heiloo Street
Heiloo Back Garden Sofa
Heiloo Back Garden Table Facade
Heiloo Back Garden Table

De opdrachtgevers vroegen ons om een geheel houten huis voor ze te ontwerpen, met een gezellige leef- en eetruimte, een groot fornuis en veel contact met de tuin. Door strikte stedenbouwkundige voorschriften met betrekking tot de goothoogte en het maximale bouwvolume is een compact hoofdvolume ontstaan, waaraan een aantal bijgebouwen is toegevoegd. 

Heiloo Side
Heiloo Plans
Heiloo Bench
Heiloo Fireplace
Heiloo Kitchen
Heiloo Livingroom
Heiloo Sofa

Bovenop een conventionele fundering en betonnen grondplaat is de constructie volledig uitgevoerd in massieve, kruisgewijs verlijmde houten panelen. Het geheel is bekleed met lariks planken, die grijs zijn gebeitst om op het natuurlijke verweringsproces te anticiperen. Het flauw hellende oostelijke dakvlak is intensief begroeid, het steile westelijke dakvlak is met houten planken bekleed. Op het niveau van de grote, mooie tuin gaan binnen- en buitenruimtes naadloos in elkaar over.

Heiloo Stair
Heiloo Paintings
Heiloo Skylight
Heiloo Bedroom Mezzanine

Binnenin is het volume onderverdeeld in verschillende hoge en lage ruimtes, tussenvloeren, bedstedes, alkoofachtige ruimten en slaapzolders. 

Het huis is ontworpen als organisch geheel dat uiteenlopend gebruik, verschillende objecten, inrichtingen en veranderingen toelaat en uitlokt. Het laat ruimte voor het dagelijkse leven en de weelderig groeiende natuur in, naast en op het gebouw. 

Heiloo Bedroom
Heiloo Front