Egelshoek Open Window

vakantie in eigen land

drie vakantiehuizen in bungalowpark de Egelshoek

Het traditionele bungalowpark Egelshoek bij Hollandsche Rading is een aangename plek met prachtige vergezichten. Dat er binnen de strenge bouwregels van het park ruimte zou zijn voor onze architectuur merkten we pas toen we serieus ingingen op de bescheiden vraag van onze opdrachtgevers. Uiteindelijk is er een kleine serie van drie verschillende toch verwante huisjes gebouwd die stuk voor stuk meer ruimte en woonplezier te bieden dan we aanvankelijk voor mogelijk hadden gehouden.

locatie: Egelshoek
ontwerp: 2010
uitvoering: 2011
constructeur: Pieters Bouwtechniek
aannemer: Emaus Systeembouw
fotografie: Moritz Bernoully
Egelshoek Plan Huis 1

huis 1

Egelshoek Front Elevation
Egelshoek Back Garden
Egelshoek Back Field

Dankzij de inspanningen van een goede aannemer en de betrokkenheid van onze opdrachtgevers is er gewoekerd met de beschikbare ruimte. De huisjes voelen een stuk groter aan dan ze eigenlijk zijn en hebben de kwaliteiten van volwaardige woningen. Overhoekse openingen vangen de zon en het uitzicht. Hier kan en wil men vaker zijn dan de paar weken waarvoor de huizen zijn bedoeld.

Egelshoek Side Elevation

gevel met open hoekraam huis 1

Egelshoek Side Elevation Sun
Egelshoek Living Room 1
Egelshoek Kitchen

De samenwerking met de bewoners verliep prettig- de door de bewoners gekozen inrichtingselementen, kleuren en objecten passen bij de schaal en het karakter van het huis en versterken de ruimtelijkheid van de kleine woning (huis 1).

Egelshoek Living Room Garden
Egelshoek Stair
Egelshoek Bedroom
Egelshoek Bedroom Window
Egelshoek Plan Huis 2

huis 2

Egelshoek Back Garden 2

voorgevel aan het ‘dorpsplein’ met speeltuin huis 2

Egelshoek Back Garden Table

De bewoners van huis 2 vroegen om een grasdak en een grote keuken. Vanaf het aanrecht kan men het hele ‘dorpsplein’ met de speeltuin overzien.

Egelshoek Stair 2
Egelshoek Kitchen 2
Egelshoek Bedroom 2
Egelshoek Plan Huis 3

huis 3

In huis 3 is er ruimte voor twee slaapkamers, op de verdieping en op de begane grond. Dankzij de grote deuren kan de kamer ook deel uitmaken van de woonruimte. 
De door ons ontworpen huizen verschillen ook aan de buitenkant op subtiele manier van elkaar. Alleen ingewijden merken de overeenkomsten op: thema met variaties!

Egelshoek Front Garden