ervaringsbericht van opdrachtgevers

ons huis in Uitdam

Uitdam 20 Bedroom Attic 1

de opdrachtgevers, ongeveer drie maanden na de verhuizing:

 

‘In de auto terug na de allereerste bespreking van het schetsontwerp van ons toekomstige huis keken wij elkaar verbaasd aan: "Er is eigenlijk niet veel op aan te merken hè?" Zo precies had Rien Korteknie al onze vragen in het 'programma van eisen' beantwoord dat er van af dat moment alleen nog maar op detail niveau over gesproken is. Maar dat dan ook wel heel vaak en veel. 

Wij zijn onder de indruk van de serieuze, niet ego-tripperige aandacht die wij van begin tot einde hebben gekregen. Voor ontwerpvragen maar ook als het saaie en technisch moeilijke berekeningen betrof: altijd rustig en to the point. Waar nodig met vergaderingen op de bouw en met honderden mails en telefoongesprekken.

 

Het resultaat past ons als een jas. Onze vraag was een modern maar niet schreeuwerig houten huis te maken, ruim, licht en hoog. Het huis is vrolijk en rustgevend, passend in het dorp en de omgeving met optimale ruimte voor het uitzicht en lange zichtlijnen binnen. Monumentaal zonder dikdoenerij. Vol met niet zichtbare duurzame installaties en mega geisoleerd. Met slimmigheden als hoge plafonds waar een verplichte goothoogte op 2,50 meter ligt. Wij hebben precies gekregen wat we bedoelden en ontzettend veel meer.’


SD + MM, juni 2013 

Uitdam 2 Site 1