Nieuws

 
05 | 06

Grote kerk Vlaardingen

KSA heeft de opdracht voor het interieur van de bibliotheek De Plataan - in de kleurrijke Grote Kerk in Vlaardingen - gewonnen! 

272 Grote Kerk Vlaardingen luchtfoto
30 | 05

Jaarboek Architectuur in Nederland 2023 / 2024

Blij en vereerd: ons Huis in Utrecht is opgenomen in het nieuwe architectuur jaarboek van Nederland. Het redactionele team heeft zorgvuldig 28 projecten geselecteerd, een inspirerend gezelschap om bij te mogen horen.

IMG 5317
06 | 05

OPEM - Open Embassy for Democracy

Bouwen aan de Rijn! Trots delen we dat we, samen met H+N+S landschapsarchitecten, de eerste prijs hebben gewonnen bij de prijsvraag voor de voormalige American Embassy Club. Info: www.montag-stiftungen.de

Externe link
IMG 0027
06 | 10

Expositie in de Singel

Met Het Predikheren maken we deel uit van de expositie 'Gevonden Architectuur. Experimenten in conservatie.' Te zien in de Singel in Antwerpen tot 17 maart 2024. 


Externe link
As found
12 | 09

Winnend plan voor Hof van Maasdam!

Samen met onze partners Geurst & Schulze Architecten, Pieter Bedaux en Urban Synergy, onder leiding van ontwikkelaar VORM, zullen we de komende tijd werken aan Rotterdamse nieuwbouwwijk Park16Hoven. Meer informatie volgt!

Externe link
Hof van maasdam
25 | 11

St. Theresiakapel in Westende Bad

Na het winnen van een prijsvraag via Winvorm.be kijken we uit naar een mooi project en een even mooie samenwerking met Sabine Okkerse in Westende Bad: in de komende tijd werken we aan een ontwerp om de Theresiakapel (oorspronkelijk vooral bestemd voor zomergasten!) uit de jaren 1930 om te toveren tot een fleurig toeristisch informatiecentrum.

Externe link
Web Westende Bad
02 | 11

Campus Cadix wint ARC 22 Architectuur Award

Trots en dankbaar delen we dat Campus Cadix de ARC22 Award voor Architectuur heeft gewonnen. Voor meer informatie zie www.dearchitect.nl

Web Campus Cadix
10 | 08

Huis 73 's Hertogenbosch

Met veel enthousiasme zijn we begonnen aan een bijzondere opdracht: na een uitgebreide tenderfase ontwerpen we Huis 73 in Den Bosch, een uitdagende combinatie van bibliotheek en cultuureducatie. Het nieuwe cultuurhuis is gehuisvest in twee bijzondere bouwblokken op een fantastische historische plek in het centrum, die we mogen restaureren, renoveren en opnieuw inrichten.

Web Den Bosch
09 | 08

Open Oproep Herbestemming Stuivenbergsite gewonnen!

Samen met onze partners Bovenbouw, Boom Landscape en Sabine Okkerse werken we in de komende jaren aan het de herbestemming van het prachtige monumentale Stuivenberg Ziekenhuis in Antwerpen. Meer informatie volgt!

02 Zicht Richting Connectie Copy
19 | 08

Korteknie Stuhlmacher Architecten is geselecteerd voor OO4004

Korteknie Stuhlmacher Architecten is geselecteerd voor Open Oproep 3604 als een van de vier architecten om aan de prijsvraag te werken. Het omvat de volledige studieopdracht voor de herbestemming van de Sint-Martinuskerk te Burcht tot een culturele ontmoetingsplaats.

Oo4004 Burcht Brcht129
01 | 09

Nominatie Architect van het Jaar 2020

Korteknie Stuhlmacher Architecten is genomineerd voor Architect van het Jaar 2020! Stemmen kan via www.architectenweb.nl

Architect Van Het Jaar Nominatie
17 | 08

Seminar Architect at Work

Mechthild Stuhlmacher zal een lezing geven op woensdag 16 september om 11:30 genaamd "Tot op het kleinste detail" binnen het thema "Toekomstbestendige publieke ruimtes". Voor meer informatie zie www.architectatwork.nl

Architect At Work Ms
10 | 12

HET PREDIKHEREN MECHELEN

Het boek is af! 
Samenstelling: Mechthild Stuhlmacher, Joeri De Bruyn. Auteurs: Christoph Grafe, Stefan Devoldere, Vlad Ionescu, Bart Robberechts, Stef Lernous, Steven Defoor, Roel Van den Bril, Elsbeth Ronner, Dirk Somers, Mechthild Stuhlmacher. Fotografie: Luuk Kramer, Karin Borghouts, Stijn Bollaert. Vormgeving: Hans Gremmen. Talen: Nederlands / Engels
Nu te bestellen via www.publicspace.be 

Front Page Publication
08 | 11

ARC19 INTERIEUR AWARD

We zijn verheugd met de ARC19 Interieur Award voor het Predikherenklooster in Mechelen! 

Voor meer informatie: De Architect - ARC19 Interieur Award

Arc19
12 | 09

Festival van de Architectuur

Tijdens het Festival van de Architectuur op zondag 22 september zijn Stadsbibliotheek Het Predikheren (rondleiding Mechthild Stuhlmacher 12u30, 14u00 en 15u30) en Woonzorgcentrum Parkhof (rondleiding Rien Korteknie 13u00) te bezoeken. Meer informatie te vinden op:
Stadsbibliotheek Het Predikheren
Woonzorgcentrum Parkhof

Fvda Pers Transparant
07 | 08

Citygate II / Petite Île

Samen met AHAnoAarchitecten, Sergison Bates architects & BOOM landscape, heeft Korteknie Stuhlmacher Architecten de prijsvraag Citygate II/Petite Île gewonnen. Het project, 400 appartementen, twee scholen en 15.000 m2 economische activiteiten, bevindt zich in Biestebroeck, een industrieel gebied dicht bij het kanaal in Brussel. Het project maakt deel uit van het kanaalplan en staat specifiek stil bij het idee van de productieve stad, om met behulp van een gemengd programma levendige en productieve buurten te creëren.

Citygat Place Pour Tous
13 | 05

Architectuur in Nederland - Jaarboek 2018/2019

Blij en vereerd: Ons woonhuis Huis N&J in Almere Oosterwold is opgenomen in het nieuwe Architectuur jaarboek van Nederland!

Externe link
Architectuur In Nederland 2018 2019 Ksa
05 | 04

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie gunt Korteknie Stuhlmacher Architecten subsidie voor publicatie Stadsbibliotheek Mechelen.

Stimuleringsfonds
25 | 03

Lezing tijdens Jokerweek Universiteit Gent

Mechthild Stuhlmacher zal maandag 1 april een lezing geven over ons werk in relatie tot de Open Oproep procedure. info: 18u  - Eddy Merckx Auditorium, Gent

Lezing Gent
10 | 01

Korteknie Stuhlmacher Architecten is geselecteerd voor OO3604

Korteknie Stuhlmacher Architecten is geselecteerd voor Open Oproep 3604 als een van de vier architecten om aan de prijsvraag te werken. Het omvat de volledige studieopdracht voor de opmaak van een ontwikkelingsstrategie, de realisatie van de eerste fase en eventuele vervolgopdrachten voor de welzijnssite Breugheldal te Itterbeek.

Externe link
Oo3604 Site Breugheldal
19 | 12

Campus Cadix NKD eerste steen

De eerste geglazuurde bakstenen voor de gevel van Campus Cadix NKD zijn gelegd!

Nkd Eerste Steen
15 | 11

Eerste fase van Campus Cadix opgeleverd!

Het oorspronkelijke aanwervingslokaal voor havenarbeiders nu in gebruik als sportzaal.

Cad Courtyard 1 Render
23 | 10

​Korteknie Stuhlmacher Architecten wint prijsvraag in Antwerpen

Korteknie Stuhlmacher Architecten wint de besloten prijsvraag voor basisschool de Molen in Hoboken Antwerpen!

Molen Street Gate
29 | 09

Arie Kepplerprijs 2018

We hebben de Arie Kepplerprijs, de prijs van de provincie Noord Holland gewonnen met ons Van Eesteren Paviljoen. Kijk op https://www.mooinoord-holland....

Van Eesteren 17368 09
28 | 08

Open Predikheren 2018

Stadsbibliotheek het Predikheren, in Mechelen, opent tijdelijk haar deuren voor het publiek gedurende de weekenden van september. Voor meer informatie:

https://www.uitinmechelen.be/o...

Externe link
180824 Phk 003 Web
21 | 07

Lebeau Sablon Brussel: prijsvraag gewonnen

Het team Maccreanor Lavington Architects: MLA+ | Korteknie Stuhlmacher Architecten heeft de besloten prijsvraag gewonnen voor een groot bouwblok in het centrum van Brussel, bestaande uit nieuwe appartementen en winkels en de restauratie en herbestemming van het monumentale 'Paille'-gebouw: 

https://bma.brussels/nl/2018/07/17/factsheet-lebeau-2/

Web Dsc 7596
13 | 06

Architectuurboek Vlaanderen

Het woonzorgcentrum Parkhof in Machelen gepubliceerd in het architectuurjaarboek Vlaanderen 2018. Een hele eer, in prachtig gezelschap. Bestellen: https://www.naibooksellers.nl/...

Dsc 7064
08 | 05

Architectuur in Nederland - Jaarboek 2017/2018

Blij en vereerd: Ons Van Eesteren Paviljoen is opgenomen in het nieuwe Architectuur jaarboek van Nederland. Het redactionele team heeft de 30 beste projecten van het jaar zorgvuldig geselecteerd, een inspirerend gezelschap om bij te mogen horen.

Externe link
Van Eesteren Paviljoen Jaarboek
02 | 04

Prijsvraag gewonnen: bouwblok voor de jeugd

Jeugdvoorziening Everaertsstraat Antwerpen

Nadat we afgelopen najaar de de prijsvraag hebben gewonnen voor een complexe jeugdvoorziening in Antwerpen werken we inmiddels aan het VO, samen met onze studiebureau's Studie10 en H4D. 

U3
25 | 03

Lezing Mechthild Stuhlmacher 10 april

Mechthild Stuhlmacher geeft op uitnodiging van professor An Fonteyne (NoA Architecten) op 10 april a.s. een lezing aan de ETH Zürich getiteld 'Appropriation', over bewoonbaarheid, intimiteit en de uitnodiging tot toeëigening. 

Machelen 17365 95
24 | 03

Van Eesteren paviljoen genomineerd voor de Amsterdamse Architectuurprijs!

Het Van Eesteren paviljoen is genomineerd voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2018! Op donderdag 12 april vindt de feestelijke uitreiking van de Gouden A.A.P. 2018 plaats in Hotel Arena. In totaal dingen dit jaar tien gebouwen mee naar dé prijs voor het beste gebouw van Amsterdam van het voorgaande jaar.

Externe link
Van Eesteren 17368 09
26 | 09

wedstrijdpool Antwerpen

Korteknie Stuhlmacher is geselecteerd als één van 12 architectenbureaus voor de wedstrijdpool van de stad Antwerpen 2017- 2022. We zijn blij met de selectie en voelen ons vereerd dat we deel uitmaken van een door ons zeer gewaardeerd gezelschap! 

Logo Print 300Ppi
21 | 09

Festival van de architectuur/ Open Monumentendag Vlaanderen

Maar liefst vier gebouwen van ons waren te bezoeken op 10 september jl.. Ons woonzorgcentrum Parkhof in Machelen en de twee Freinet scholen in Lille en Herentals waren te bezoeken in het kader van de de Dag van de Architectuur. Het Predikherenklooster in Mechelen opende zijn imposante (en voor het publiek vooralsnog meestal gesloten) deuren op de Open Monumentendag. Veel dank aan alle bezoekers voor de belangstelling!

Externe link
Mechelen Scaffoldings Facade
03 | 08

publicatiereeks 'Katern' nu te bestellen!

We houden ons werk bij in onze publicatiereeks 'Katern' die we intern uitgeven en regelmatig actualiseren. De publicaties bevatten foto's, tekeningen en teksten in het Nederlands. Een Engelstalige versie is in voorbereiding. Tot nu toe zijn verschenen: Katern I, wonen; Katern II, scholen; Katern III, gebouwen voor sport en cultuur. We sturen de boekjes graag op tegen kostprijs van € 12.50 per deel incl. porto en verpakking.  Stuur ons een email: ms@kortekniestuhlmacher.nl

Katern Img 8362